Pretplata na kontinuiran pristup podacima

Nabaviti skupocjenu opremu ili se pretplatiti na pristup podacima?

Mijenjaju se i potrošačke navike, pa ljudi počinju doživljavati proizvode kao uslugu za koju plaćaju mjesečnu pretplatu, slično kao što plaćamo telekomunikacije, pretplatu na streaming servise i sl. Koristi su velike.

Što Vam je uistinu bitno, imati opremu u svom vlasništvu ili imati podatke koji Vas zanimaju?

Novost u ponudi je usluga pristupa mjernim podacima uz plaćanje mjesečne pretplate, bez potrebe nabavke opreme.

Kako usluga funkcionira?

 1. Prema prioritetima i zahtjevima Naručitelja, u sustavu se određuje broj mjernih mjesta za trajni nadzor te se određuje vrsta opreme koja je najprikladnija za svako pojedino mjerno mjesto. Moguće su razne opcije i vrste opreme prema specifičnosti mjernog mjesta poput mjerenja nivoa, protoka i tlaka u vodoopskrbi, mjerenja nivoa i protoka u odvodnji, automatsko uzorkovanje ili nadzor BPK5 i slično.
 2. Potpisuje se ugovor o pružanju usluge pristupa podacima (proizvoljno trajanje ugovora, proizvoljan broj mjernih mjesta).
 3. Tvrtka Hydra Luka 2007 d.o.o. prema ugovoru isporučuje svu potrebnu opremu za ugradnju koju zajednički s Naručiteljem ugrađuje i pušta u rad. Za ugradnju Hydrins-a u cjevovod, obveza je Naručitelja bušenje cjevovoda i ugradnja ogrlice s kuglastim ventilom.
 4. Svu opremu ugrađuje i pušta u rad Hydra Luka, oprema šalje podatke u jedinstvenu bazu podataka a prikupljenim podacima se pristupa web preglednikom za koji Naručitelj dobiva korisničko ime i lozinku.
 5. Naručitelj prema ugovoru plaća isključivo mjesečnu pretplatu za svako mjerno mjesto za uslugu pristupa podacima mjerenja.

Prednosti usluge pretplate pristupa podacima u odnosu na klasičnu nabavu mjerne opreme:

 • opremanje veće količine mjernih mjesta bez velike početne investicije, (naime, dobro je poznato da je kupnja mjerne opreme za trajnu ugradnju na više od 30, 50 ili 100 mjernih mjesta vrlo velika početna investicija),
 • sredstva koja bi bila potrošena na nabavu opreme, moguće je ovako prenamijeniti za izravne učinke smanjenja gubitaka vode u sustavu,
 • opremanje većeg broja mjernih mjesta odjednom donosi puno bolji uvid u stanje gubitaka u sustavu i priliku za brzo djelovanje. Usluga se praktično financira iz ostvarenih ušteda smanjenjem gubitaka,
 • nema troškova obuke djelatnika za instalaciju, programiranje i slične aktivnosti pri puštanju opreme u rad,
 • nema troškova održavanja opreme,
 • nema brige o ispravnosti, kvarovima i skupocjenim popravcima opreme,
 • oprema je konstantno pod nadzorom i ukoliko se pojavi neispravnost u najkraćem roku se otklanja ili se ugrađuje zamjenska oprema,
 • nema gubitka vrijednosti opreme višegodišnjim korištenjem,
 • nema brige o vijeku trajanja baterija ili sličnim problemima na terenu,
 • plaćanje isključivo onoga što Vam u konačnici treba a to je pristup podacima,
 • fleksibilni uvjeti ugovora i različiti mjesečni iznosi pretplate prema vrijednosti isporučene opreme i prema trajanju ugovora (dulje trajanje ugovora donosi povoljnije uvjete)

Po isteku ugovora, moguće je produljiti ugovor, opremu je moguće i otkupiti po bitno povoljnijim uvjetima od nabavke nove opreme.

 

Za više informacija slobodno se javite na kontakt telefon.